Alenka Bratušek: Alenka Bratušek ni lagala, da je ni predlagala Alenka Bratušek

Ne ena, ne dve, morda celo tri Alenke Bratušek. foto: Jure Eržen/Delo

Vse bolj postaja jasno, zakaj je Alenka Bratušek kljub nespornosti postopkov ves čas zanikala, da bi se za komisarsko mesto predlagala sama. Še več, pred kamerami je tiste dni praviloma govorila kar v tretji osebi!

Po tem, ko je z razkritjem vsebine manetogramov prišlo na dan, da naj bi Bratuškova vendarle predlagala samo sebe, ona pa to še vedno zanika, smo se o zanimivem, a hkrati za bolnika izjemno težkem pojavu pogovarjali s strokovnjakom, ki pa ni želel biti imenovan.

Po besedah psihologa gre za psihično obolenje, pri katerem je značilna prisotnost dveh ali več različnih identitet. Sindrom multiple osebnosti, kot laično poimenujemo to stanje, naj bi se pri Bratuškovi zaenkrat pojavljal le takrat, ko je pod hudimi pritiski. A najbolj zanimivo je to, da pri Alenki Bratušek ne gre za več identitet z različnimi imeni. Z analizo posnetkov njenih javnih nastopov so do sedaj ločili vsaj dve, morda celo tri različne Alenke Bratušek v eni osebi.

Eden od pogostih simptomov disociativne motnje identitete naj bi sicer bili tudi nekontrolirani izpadi pasivne agresivnosti.