Če Pahor lahko boksa z Zavcem, naj še krsti novo letalnico!

Predsednik republike Borut Pahor se je po včerajšnjem boksu z Dejanom Zavcem znašel v rahli zagati. Organizatorji letošnjih poletov v Planici za svetovni pokal so ga povabili, da bi prav on krstil prenovljeno in poglobljeno letalnico, za katero upajo, da bo letos omogoćila svetovni rekord in ga vrnila pod Ponce.
Borut Pahor je sicer znan po tem, da se loti vsega, niso mu tuji niti precej ekstremni športni podvigi. Pred slabim letom je na primer izpolnil obljubo in po olimpijskih igrah v Sočiju v čast 10ih golov naših hokejistov drsal celih deset ur. A skok, oziroma polet na planiški letalnici vseeno ni mačji kašelj niti za tako vsestranskega človeka kot je naš predsednik.
V Uradu predsednika republike so zato zaenkrat še zelo zadržani, se je pa v podporo predsedniku že razvnela kampanja na družbenih mrežah. Navdušeni državljani uporabljajo kar nekaj hashtagov, med najbolj popularnimi so #BorutOdleti, #borut252 #PlanicaAlPlenica.
Ob namigu, da bi znal krstni skakalec na novi letalnici biti prav Borut Pahor, je za VIP vstopnice za skoke v Planici že zaprosil tudi nekdanji predsednik Danilo Türk, ki pravi, da tega skoka za živo glavo ne bi zamudil.