Interna preiskava v UKC: ni bilo storjeno tisto, kar se sicer redno dogaja

Po tem, ko je slovensko javnost pretresla vest, da naj bi se v ljubljanskem Univerzitetnem Kliničnem Centru zgodilo nekaj, kar se sicer redno dogaja in je ustaljena praksa, je izredna preiskovalna komisija UKC ugotovila, da zdravnik ni storil tistega, kar se pravzaprav v slovenski medicini redno počne in s čimer se večina članov komisije potihem strinja.

Komisija je ugotovila, da je kljub temu, da je zdravnik priznal, da je storil to, kar bi bil sicer lahko storil sleherni od njih, premalo dokazov, še posebej ker je kasneje dejal, da tega v resnici ni storil, ampak je samo provociral. S provokacijo, namreč tem, da je ostalim kolegom dal vedeti, da je storil nekaj, kar je v preteklosti že počel skoraj vsak, je namreč želel opozoriti na pomanjkanje komunikacije na oddelku.

Kriminalist pa medtem še vedno preiskujejo sum kaznivega dejanja, saj je za to, kar naj bi zdravnik storil, priznal, kasneje zanikal, delajo pa to praktično vsi in je v mnogih zahodnih državah članicah EU legalno, v Sloveniji zagrožena zaporna kazen.