Javna uprava dosega nove mejnike: homologacija namesto v 60ih v samo enem dnevu!

foto: sava-avto.si

Neverjeten podvig je uspel prekaljenemu mačku tehničnih pregledov S.L., ki je uspel v enem samem delovnem dnevu iz belgijskega dokumenta v slovenski obrazec prepisati znamko in tip avtomobila, tip in moč motorja, ter celo številko šasije.

Delavec upravičeno glede svojega dosežka ni ostal skromen in je občanu večkrat pojasnil, da je lahko srečen in vesel, da je njegovo vlogo obravnaval prav on. “Davčna vam zagotovo odločbe ni izdala prvi dan, imam prav?” Njegovi kolegi pa so si ponosni vzeli 45minut odmora in proslavili s kavo po kosilu, medtem, ko je ena od uslužbenk skočila po prigrizke. Tudi čakajoči občani so prisostvovali slavju in z zavidanjem spremljali uspeh in učinkovitost te javne službe, s katero se vsaj enkrat na leto ob registraciji osebnega vozila sooča vsak državljan.

Da pa uspeh delavca z jeseniških tehničnih pregledov odmeva tudi širom Slovenije, je postalo jasno, ko je nekdanja Davčna uprava, zdaj Finančna uprava Kranj (FUK) sprejela izziv in napovedala, da bo v prihodnje odločbe izdajala prej kot v tretjini zakonsko določenega roka.