Ob 60-letnici podjetja TOMOS predsednik Pahor nemškemu predsedniku Gaucku podaril motorno kolo


Ker drugi dan obiska predsednika Zvezne republike Nemčije sovpada s častitljivo 60 letnico Koperskega podjetja TOMOS, je predsednik Borut Pahor svojemu gostu kupil moped.

Po dopoldanskem program v Novi Gorici je predsednik Pahor na lastno pest podaljšal program se z odhodom v Koper, kjer je presenetil tako upravo podjetja, še posebej pa predsednika Gaucka, ko mu je kar z osebno kreditno kartico kupil motorno kolo. Pahor je Gaucku podaril dobro znani model TOMOS Hip Hop, tako imenovani poštarski moped.

Predsednik Pahor je poklon pospremil z naslednjimi besedami: “Naj bo to malo darilo ne samo simbol gospodarskega sodelovanja med državama, ki najbolj cveti prav na tehničnem področjo in v segmentu avto in moto industrije, ampak tudi opomin, kakšno prevozno sredstvo si povprečen slovenski delavec s svojo plačo lahko privošči. Če nemško gospodarstvo ne bo raslo in s svojo rastjo dvignilo tudi slovenskega; če nemško gospodarstvo ne bo vlagalo v Slovenijo, potem bomo svoje otroke v šolo vozili s TOMOSovimi motorji!”

Direktor Tomosa Tomaž Kanduč je bil sicer rahlo v zadregi, ker se uprava na obisk ni pripravila, a ga je Gauck vidno navdušen nad darilom pomiril, da naloga uprave ni sprejemati protokolarne obiske, ampak uspešno voditi podjetje.