Po Mramorjevih zagotovilih, da nismo več v komunizmu, SDS pomirjen, a hkrati zbegan.

Največja opozicijska stranka je sinoči doživela pravi šok, ko je finančni minister dr. Dušan Mramor državljanom pojasnil, da ne živijo več v komunizmu. Po začetnem popolnem šoku, ko ne vodstvo stranke, ne lokalni odbori, še najmanj pa članstvo ni vedelo, kako naj na novo družbeno realnost reagira, so danes ekskluzivno za Po-vesti podali prve uradne izjave.

Jože Tanko, vodja poslanske skupine SDS, je bil sinoči sam še v dvomih, danes pa je z občutnim olajšanjem izjavil: “Če je to to, potem smo zdaj v redu. Ja, mislim, da bo vse v redu.”

Na vprašanje, kaj s tem misli, je še vedno rahlo zbegan Tanko dejal: “pravzaprav ne vem. Veste, ko se tako dolgo za nekaj boriš, ko si tako dolgo nečesa želiš in potem se ti to uresniči, pa nekako niti ne znaš odreagirati. No, to.”

Tudi preostalo članstvo je na nek način pretreseno. “Sinoči kar nisem mogla verjeti, šele danes je prišlo za mano. Počutim se olajšano, ampak mi vsi se sprašujemo kaj zdaj. Kaj jutri? V čem je sploh še smisel vsega,” se je vidno odmaknjena spraševala Eva Irgl, ki je od sinoči pod stalnim nadzorom psihiatra.