Prvak SDS bi (ponovno) skoraj citiral Tita!

Foto: BoBo, rtvslo.si

Sliši se neverjetno, a kljub temu, da so ga slovenski mediji že ujeli pri plagiatu govora Tonyja Blaira o svetilniku, bi Janez Janša včeraj na tiskovni konferenci ob sprejetju obtožnice skoraj ponovil besede Josipa Broza iz slavnega bombaškega procesa: “Ne čutim se za krivega, ker menim, da to sodišče ni kompetentno, temveč le sodišče SDS (v originalu: partije). ”

Pripisane naj bi imel celo besede Slobodana Miloševiča s Haaškega sodišča: “To sodišče smatram za lažno sodišče. In to obtožnico smatram za lažno obtožnico. Sodišče je nezakonito, ker ni bilo postavljeno s strani SDS (v originalu: generalne skupščine ZN)“.

Prvak SDS naj bi bil na tiskovni konferenci rahlo zbegan in bled ravno zato, ker je PRovski ekipi stranke uspelo zadnji trenutek izmakniti sporni govor iz njegovega suknjiča ter je tako dobesedno ostal brez teksta. Pred tem naj bi jim bil sicer zagotavljal, da je nagovor pripravil sam in da je uravnotežen ter neproblematičen. Ko se  je znašel pred mediji brez vnaprej pripravljenih sporočil, je poskusil z bistveno manj elokventnimi insinuacijami o okuženi obtožnici in prdcem iz Murgel.

Na slednjo besedno zvezo pa se je že ostro odzval evropski poslanec Lojze Peterle, ki zanika, da bi imeli prdci, ta kleni izraz zdravega organizma, kakršnokoli zvezo z Murglami.