RKC zbira podpise za monopol nad homoseksualnostjo

Slovenska katoliška Cerkev se je aktivno vključila v kampanjo za referendum, na katerem bi odpravili nedavno sprejeti zakon o zakonski zvezi in družinskih razmerjih, ki izenačuje pravice istospolnih parov z razno-spolnimi pari.

Metropolit. msgr. Stanislav Zore pojasnjuje: »potrebno je priznati, da nam gre za nohte. Mnogo manjših župnij je brez župnikov in mladih kaplanov ni in ni. Svobodna miselnost prihaja v manjša podeželska mesta, pa tudi po vaseh se že govori, da ni nič narobe, če je sin gej ali hči lezbijka. To močno zmanjšuje verjetnost, da bo homoseksualni fant iz verne krščanske družine kot svojo edino možnost za uspešno in polno življenje videl duhovniški poklic. Svoje čase smo se za duhovniški poklic odločali zaljubljeni v novomašnika iz sosednje vasi, to je bil nek ideal moškega, ki mu uspe živeti brez ženske, z drugim, starejšim, izkušenejšim moškim, hkrati pa obkrožen z mladimi, ki ga gledajo s tem sladkim spoštovanjem, danes pa tega ni.«

»Ministrantje so bodisi obsedeni z nogometom ali pa že kar pri 16ih razglašajo vsem naokrog, da so geji. Dekleta se držijo za roke in redkokatera se danes odloči poiskati zavetišče pred moškimi v kloštru. Pa saj tako nobena ni več devica pri 17ih. Slovenska Cerkev je tako prisiljena ukrepati in zato zbiramo podpise proti nadaljnjemu izenačevanju in emancipaciji homoseksualcev, še posebej tistih mladih, konzervativnih, ki so naš zadnji up,« dodaja nadškof Zore, ki upa, da bo Rimokatoliška Cerkev še dolgo vodilna homoseksualna inštitucija v svetu.

Neuradno smo izvedeli, da je tudi tajnik Slovenske Škofovske Konference zaradi izpostavljenosti konstantnemu ponavljanju, da je biti gej nekaj povsem normalnega in sprejemljivega, pod hudimi pritiski in v velikih skušnjavah in da tudi zato v javnosti deluje nekoliko nervozno in se precej poti.

1 Comment on RKC zbira podpise za monopol nad homoseksualnostjo

  1. Ha ha ha, tako dolgo se pa že res nisem nasmejal, ko sem prebal tale vic…

Comments are closed.