RTV SLO pripravlja prvi resničnostni šov z naslovom Vlada išče Gospodarskega ministra

RTV Slovenija po dolgih letih iskanja novih idej za svoj nič kaj razvedrilni program in po neustavljivem padanju gledanosti končno prevzema pobudo tudi z resničnostnim šovom. Že do konca meseca naj bi lansirali oddajo ‘Vlada išče gospodarskega ministra’, v kateri bomo gledalci dnevno na tretjem programu lahko spremljali kandidate za nesrečno mesto v vladi, ki ga je tako težko zapolniti.

Iz RTVja v najavi sporočajo: »Ne želimo več capljati za komercialnimi televizijami, a kot javni zavod moramo biti realni. Cilj oddaje mora biti javno dobro in v dogovoru z vlado in parlamentom smo se odločili, da vsakemu državljanu ponudimo možnost, da se v resničnostnem šovu preizkusi v vlogi ministra za gospodarstvo, najboljšega pa bo predsednik vlade nato imenoval za ministra.«

Če bo šov uspešen, bodo na zalogo pripravili tudi scenarij za ministra za zdravstvo, saj ocenjujejo, da se bo glede na pretekle izkušnje tudi na tem področju kmalu pojavila potreba. A v uredništvu smo izvedeli, da s prvo selekcijo v naši javni hiši niso zadovoljni, saj prijavljenih kandidatov, ki bi bili vsaj približno primerni za pred kamero, ni dovolj. Naš sogovornik, ki želi ostati neimenovan, je pripomnil, da ima v tem pogledu nacionalka očitno celo višje standarde od same vlade in parlamenta.