Upokojeni železničar ženi pojasnil slabo banko

Kljub temu, da  Družba za upravljanje terjatev bank (DUTB, po domače slaba banka) obstaja že več kot leto in pol in čeprav mediji neprestano pišejo o njej, množici državljanom še vedno ni povsem jasno, za kaj pri DUTB sploh točno gre.

Ob sinočnjih Odmevih, ko ga je med prestavljanjem iz nogometa na prvi program in nazaj žena že tretjič v istem dnevu pobarala po tem, ji je upokojeni železničar Vitomir Koren takole pojasnil:

»Ja, toj pa tko.. Predno se j kriza začewa, j usak k je biu pr kurit dobu kredit na lepe oči… In recmo Hilda je bwa taka. Kuko na veš kera, Tovšakova, v arestu je! No, in ona s je umislwa dau nardiwa en kp enh stanvan, k niso po kurca uredne, pa jh bo nm prodawa za velike pare, to se prav nad realno ceno. Po sej pa kriza začewa in je use skp šwo cugrunt in po smo mi banke rešval tko, da smo te kredite s stanvanm ured prenesl na slabo banko, k joj držawa ustanoviwa lan, de se to spuca pa de bo mir. No zdej pa spet mi, norci, pwačujemo dvejst jurjov na mesc gune Fince, de ujo oni nm te iste stanvana še enkrat probal nad ceno predat.«