Bobovnik za življenjsko delo Mileni Zupančič

mali brkati kipec za življensko delo je domov odnesla Milena Zupančič

Sinočnja prireditev v Mariboru je ponovno postavila na piedestal najbolj priljubljene, najbolj znane in najbolj cenjene slovenske estradnike. Spektakel, ki se ga le redkokdo še spomni pod imenom Viktorji, je vodil Bojan Emeršič.

Bobovniki letos niso bili presenečenje, male brkate kipce so ponovno dobili mnogi, ki jih že imajo nekaj doma. Oddaja Odmevi za najboljšo informativno oddajo je tako dobila že trinajstega Bobovnika, oziroma šestega zapored. Andrej Karoli je prejel sedmega, Tanja Žagar pa je domov odnesla drugi kipec.

Blestel je tudi legendarni voditelj Odmevov Slavko Bobovnik, ki je bil ob šestem osebnem kipcu po svoji lastni podobi deležen tudi tistega, ki ga je kolegica Rosvita Pesek dvignila za Odmeve, nominiran pa je bil tudi za Bobovnika za naboljšo medijsko osebnost, ki mu ga je izmaknil Jani Muhič s POP TV. Večino Bobovnikov sta si razdilila prav POP TV in TVS.

Po tem, ko je letošnjega Bobovnika za življenjsko delo končno prejela Milena Zupančič, Borštnikov prstan ima namreč že od leta 1999, se šušlja, da bi utegnil prihodnje leto ta najprestižnejši kipec prejeti prav – Slavko Bobovnik. Ob tem je hkrati najbolj verjeten kandidat za Bobovnika za življenjsko delo 2016 ter 2017. Po letu 2018 pa bi znal Bobovnika za življenjsko delo prvič že dobiti nihče drug kot Andrej Karoli.