RTV SLO z neslanimi prvoaprilskimi šalami povzročil vladno krizo in paniko na Goričkem

Najprej je po skupnem orkestriranem prvoaprilskem “potegu”, ki ga je začela Demokracija, povzela pa večina slovenskih medijev, odstopila ministrica za izobraževanje Klavdija Markež, čeprav Demokracija danes priznava, da jim je stvar ušla iz rok in da si niti predstavljali niso, da je ministrica dejansko prepisovala. Nato so z nepremišljeno reportažo iz Goričkega o novem paru madžarskih medvedov, ki naj bi čuval poljšične pred jelenjadjo, povzročili pravi eksodus iz demografsko že tako šibkega območja.

Če jim potegavščino s plagiatom nekako še odpustimo, saj je niso lansirali sami, poleg tega pa se je na koncu izkazala za resnično, je bilo norčevanje iz Goričkega skrajno neokusno in neodgovorno. Ljudje, ki se vsak dan odrekajo mnogim civilizacijskim pridobitvam samo zato, da ta prelepi del Slovenije ostaja poseljen, si preprosto ne zaslužijo še strašenja z medvedjim parom, ki je morda smešno le komu v šestem nadstropju bloka v Ljubljani.

Po naših podatkih se je čez noč k sorodnikom po Sloveniji preselila že dobra tretjina prestrašenih prebivalcev, nekaj sto naj bi jih šlo tudi čez mejo v sosednjo Avstrijo.

Na nepričakovano in nepotrebeno izseljevanje se je že odzvala tudi Vlada Republike Slovenije, a žal, ne zavedajoč se, da gre za prvoaprilsko potegavščino, je tako kot mnogokrat poprej le prilila olje na ogenj. Prebivalstvo Goričkega so namreč poskušali pomiriti z napovedjo, da bosta njihove poljščine pred jelenjadjo, njih pa pred medvedi, osebno branila kar ministra za kmetijstvo in obrambo Dejan Židan in Janko Veber. V ta namen naj bi uporabila tud prva dobavljena brezpilotna letala Slovenske vojske. Z Goričkega naj bi tako danes zjutraj odšlo še dodatnih 230 oseb.