Plečnikov stadion pod Naturo 2000

Po tem, ko naj bi Agencija Republike Slovenije za okolje investitorju zavrnila gradbeno dovoljenje za obnovo bežigrajskega stadiona zaradi presežnih vrednosti hrupa, je danes iz ministrstva za okolje priša vest, da je že prejšnja Vlada Alenke Bratušek območje dodala na seznam varovanih območij Natura 2000.
Postopek naj bi izpeljali potiho in v zelo kratkih rokih, zahteval pa naj bi to od Slovenije Bruselj, saj je prav bežigrajski stadion postal ena ključnih postojank za nekatere vrste ogroženih ptic med vskoletno migracijo.
Čeprav se takrat to ni omenjalo, je s to novico postalo znano tudi dejstvo, da je Ljubljana laskavi naziv Zelena prestolnica Evrope 2016 dobila prav zaradi mnogih ozelenelih gradbenih jam, ki po 6ih letih ali več od začetka finančne krize in opuščanja velikih gradbenih projektov, že postajajo prave male oaze biotske raznovrstnosti. V stoječi vodi v gradbeni jami na bavarskem dvoru naj bi tako našli redko endemično vrsto alpskega pupka, zato je tudi tam nadaljnja gradnja pod vprašajem.