Poli protektor najboljša evropska inovacija 2015

Evropska inovacija 2015, obeta pa si tudi številne oblikovalske nagrade foto: poli.si

Ustvarjalci Poli klobase so z novim Poli protektorjem resnično zadeli žebljico na glavico. Pokrovček za najbolj priljubljeno piščančjo klobaso v Evropi je postal pravi svetovni hit. Po naših zanesljivih informacijah bo konec poletja prav Poli protektor prejel prestižo mednarodno nagrado za najboljšo evropsko inovacijo 2015, ki jo vsako leto skupaj podeljujeta evropska Izvajalska agencija za konkurenčnost in inovativnost ter Mreža Enterprise Europe.

Kot so oblikovalci sami navedli, je pokrovček “oblikovan z občutkom. Oblika reliefne zgornje ploskve na protektorju vizualno spominja na Poli klobaso, njegova površina pa zasleduje sijaj ovitka Poli klobase. Gladka notranjost poskrbi, da se protektor nežno, a odločno oprime Poli in jo tako ohranja svežo.”

Pokrovček pa je poleg svoje osnovne funkcije še veliko bolj vsestranski. Njegovo uporabnost pri zaščiti in celjenju amputacij že preučujejo na kirurškem oddelku UKC po tem, ko si je prejšnji teden škofjeločan J. H. med delom v gozdu v zapestju odžagal levo dlan, kot prevezo pa na štrcelj nataknil kar Poli protektor, ki ga je k sreči imel v torbi za malico. Menda je bil Poli protektor tako učinkovit, da je gozdar enoročno pospravil še vsaj 10 kubikov lesa, preden se je odpravil na urgenco.

1 Comment on Poli protektor najboljša evropska inovacija 2015

  1. Ste morda v uredništvu uspeli izvedeti kje bi se omenjeni izdelek dalo kupti v vecjih količinah?

    Kot mi je znano v EU velja zakonska omejitev en pokrovček na eno “tradicionalno” družino in iz čisto praktičnih razlogov dva pokrovčka na gay družino, kjer sta oseba 1 in oseba 2 moškega spola.

Comments are closed.