Poslanci namesto v Državni zbor na curling

Kar nekaj poslancev Državnega zbora te dni, namesto da bi v pisarnah opravljali svoje delo, čas rajši preživlja na Trgu republike, kjer se preizkušajo v curlingu. Ta šport sicer zadnja leta v Sloveniji postaja vse bolj popularen.

Ko so Trg republike zaledenili za tri hokejske tekme ta teden, si organizatorji niso niti v sanjah predstavljali, da bodo sprožili pravo evforijo med poslani Državnega zbora. Ti so se namreč hitro organizirali v ekipe, na ledeni ploščadi pa čez dan igrajo, prav ste prebrali, curling!

Iz dobro obveščenih virov smo izvedeli, da v curlingu med poslanci najbolj blestita Matej Tonin in Violeta Tomič. Poslanci DeSUSa naj bi bili sprva sicer skeptični nad ‘novotarijo’, a so kmalu ugotovili, da šport sila spominja na balinanje in zdaj na ledeni ploskvi preživijo največ časa od vseh.

Edina poslanska skupina, ki svoje ekipe nima, je SMC, saj si nihče ne želi biti zadolžen za t.i. ‘sweeping’ – pometanje, pač pa bi vsi radi bili ‘skip’ – kapetan ekipe, ki ostane v ‘hiši’ in nadzoruje igro.

Po naših informacijah naj bi celo Alenka Bratušek, predvsem po zaslugi nekdanjega obrambnega ministra Romana Jakiča, tudi sama že večkrat šla na led.