Predsednik Borut Pahor se v senci vlade počuti vse bolj nesigurno

V sinočnji Tarči je predsednik Borut Pahor, ki se že nekaj časa ni oglasil, povedal, da se zadnje čase počuti kot da ga javnost malce ignorira. V senci karizmatičnega in državniškega Mira Cerarja ni vedno lahko, je potožil.
Ob gospodarski rasti, prvih potezah vlade, še posebej pa zdaj, ko je vlada spet popolna in ima celo gospodarskega ministra, se zdi, da bi se nekatere stvari v državi končno utegnile stabilizirati. Predsednik Pahor meni, da bi to utegnilo škoditi njegovi vlogi, saj je bil zadnja leta edina stabilna institucija v državi poleg nekdanje informacijske pooblaščenke.
“Cerarjeva vlada bi lahko začela tudi s strukturnimi reformami, in če ji kateri od nujnih korakov v prihodnjih mesecih uspe, bo v državi po dolgem času vzpostavljeno neko ravnovesje in neka stabilnost. To bo sicer dobro za državo, a moja vloga kriznega mediatorja in moralne avtoritete bo povsem zbledela,” je dejal Pahor, ki si je želel do konc mandata razpisat vsaj še ene predčasne volitve.
Pahor je pojasnil, da je “pozornost, ki jo mediji namenjajo predsedniku v obdobju po odstopu enega predsednika vlade in do imenovanja novega mandatarja neverjetni balzam za ego človeka kot sem jaz. Če se situacija stabilizira, bom spet zadnji papak v tej državi in potem mi ostanejo samo še vaške prireditve.”