Anja Rupel, Jan Plestenjak in California: radio Veseljak in Gorenc bi lahko ponoči predvajala več naše glasbe

“Ko se človek ponoči pelje domov, ima občutek, da nas Radio Veseljak in Radio Gorenc popolnoma ignorirata,” so zapisali v užaljenem apelu. “Medtem, ko druge radijske postaje predvajajo naše stare hite tudi več zaporedoma in več postaj isto skladbo sočasno, na omenjenih dveh vrtijo praktično enako glasbo kot cel dan, vmes pa celo tujo glasbo, kar v Sloveniji sicer ni ustaljena praksa.”
Večina radijskih postaj namreč zakonsko kvoto slovenske glasbe dosega ponoči, velikokrat celo tako, da se jim avtomatsko vrti lista nekaj slovenskih skladb do jutra. Ker radio Veseljak in Gorenc čez dan predvajata predvsem slovensko glasbo, jima ponoči ni potrebno prilagajati programa v tem smislu.
Izvajalci s podporo združenja SAZAS zato predlagajo, da se nočne ure zakonsko rezervirajo za predvajanje izključno njihove glasbe na vseh slovenskih radijskih postajah, saj si želijo enake obravnave za vse, ne glede na to, kaj radijske postaje predvajajo čez dan. Apelu naj bi se kmalu pridružila tudi skupina Kingston.