Aleš Primc: shujšal sem 40kg in nikoli se nisem počutil bolje

V ekskluzivnem pogovoru je svoj boj s prekomerno težo samo za Po-Vesti razkril znani politični aktivist Aleš Primc. Na slovenski politični sceni se je izstrelil v zvezde z uspešno kampanjo proti družinskemu zakoniku in zmagi na referendumu. Zdaj je eden glavnih podpornikov Janeza Janše in eden od pobudnikov protestnih shodov pred sodiščem v Ljubljani.
A manj znan je njegov osebni boj s prekomerno telesno težo. O tem in o svojem vsakodnevnem boju s samim seboj je spregovoril v ekskluzivnem pogovoru za Po-Vesti.

Primc pravi, da s političnim aktivizmom osebnostno raste in spoznava samega sebe. Ko se je denimo boril proti izenačenju pravic istospolnih z novim družinskim zakonikom, se je hkrati boril tudi proti svojemu osebnemu istospolnemu nagnjenju. Vsak TV nastop, vsaka tiskovna konferenca, vsak shod družin je bil zanj predvsem reafirmacija lastne heteroseksualne spolne usmerjenosti, šele nato referendumska kampanja namenjena volilcem.

Prav tako je tudi v tokratnji kampanji pred sodiščem Primc vseskozi premagoval samega sebe. Zdaj je že v teh letih, ko se vsako pomanjkanje fizične aktivnosti pozna in družinski oče s toliko postranskimi aktivnostmi je začel nabirati kilograme še hitreje kot podpornike za svoje kampanje. A ko je tehtnica pokazala številko 130, se je zamislil. V navdih mu je bil prav Janez Janša, ki kljub vsem krivicam, ki se mu dogajajo, ostaja mentalno in fizično vedno v vrhunski formi. Primc se je, kot pravi sam, vzel v roke, in začel s strogo dieto. Sladkarije, alkohol in mastna hrana so šli z jedilnika dokler je bil Janša v zaporu.

Primc je bil včeraj vesel tudi zato, ker bo vsaj za praznike lahko prekinil strogo dieto in si privoščil potico ter kako kuhano vino. Pošalil se je tudi, da mu do popolne postave manjka še kak mesec ali dva in ne bi bilo nobene škode, če bi šel prvak SDS še malo nazaj v zapor. A Primcu se nova samozavest odlično poda in že danes ga ni več sram pokazati popek. Verjamemo, da bo do poletja izklesano telo pokazal še raje.