Sindikalisti: če bi se politiki organizirali, bi tudi oni lahko vodili državo

Branimir Štrukelj in Dušan Semolič imata dovolj medijskih napadov na sindikate in sindikaliste, ki so se stopnjevali v zadnjih dneh, zato sta v skupnem nastopu odgovorila državljanom in politični eliti.
Sporočila sta: “tudi politiki bi lahko vodili državo po svoje, če bi se združili in organizirali v nekaj močnih povezanih in koherentnih strank, ter pri ključnih vprašanjih delovali složno, ne pa da se zadnjih 10 let samo cepijo na nove in nove frakcije, od katerih imata dejanski program in cilje le ena ali dve manjši.”
V imenu sindikatov sta ugotovila, da je bistveno laže delovati in dosegati cilje, če veš, kakšni ti cilji so in če ti je v vsakem trenutku jasno, koga zastopaš. Pri vladnih pogajalcih sindikati niso imeli tega občutka in “tudi iz izjav je razvidno, da pravzaprav ne vedo, kaj hočejo, vse je približno, arbitrarno, malo na pamet – če ne 120, potem pa naj bo vsaj 30 milijonov, so rekli.”
Sindikalista sta pozvala politike, naj se zedinijo okoli nekaj projektov, saj razdeljeni ne dosežejo nič. Stranke pa so sidikati pozvali tudi naj se združujejo, namesto da se cepijo. “V pogajanjih z vsakokratno vlado je najmanj učinkovita ravno policija, ki ima več sindikatov in zdaj spet ne vedo ali bi podpisali vsi ali ne,” sta pojasnila.
Sicer sta kritizirala tudi medije in obsodila pritiske na sindikaliste, ki so jih ti v zadnjih dneh izvajali s senzacionalističnim in negativnim pisanjem.“Če bi se, bognedaj, zgodilo, da bi kdo od naju položil roko nase zaradi množičnega negativno nastrojenega poročanja, boste mediji morali prevzeti odgovornost za to,” sta sporočila najvidnejša voditelja sindikatov.