Slovenska elita v novo smučarsko sezono še brez novega Q7

Audi je končno napovedal začetek prodaje novega prestižnega terenca Q7, ki je bil dolgo pričakovan tudi v Sloveniji. Stari, torej trenutni model, je namreč naprodaj že od leta 2006 in kljub dvakratni osvežitvi, t.i. ‘faceliftu’ iz leta 2009 in 2011, oblikovno in tehnično že zaostaja za konkurenčnimi modeli. Slovenska elita, ki ostaja zvesta Audiju, je tako že nekaj let vsakič znova v precepu ali zdržati še eno sezono s svojo priljubljeno znamko, na katero prisegajo, ali poskusiti z, na primer, Mercedesom GL, BMW X5, ali pa celo s Porsche Cayenneom.

45-letni Zlatko Kosem, čigar podjetje se ukvarja s telekomunikacijami in svetovanjem, je pričakoval novega Q7 že letos, zato avta ni zamenjal. Nad zamudo pri lansiranju novega modela je zelo razočaran: “Trenutni Q7 je že moj drugi, tega sem nabavil po prvem faceliftu leta 2010, ko je bil prvi star štiri leta, kar je še na meji sprejemljivega. Ko te enkrat četrtič vidijo na smučanju z istim avtom, te namreč začnejo spraševati, ali je s posli vse v redu. Letos ga nisem hotel zamenjati, ker naj bi prišel nov, a so ga zdaj napovedali šele za prihodnjo pomlad. Z ženo razmišljava, da bi odpovedali smučanje v Kronplatzu, ker bodo tam tudi sošolci najinih otrok.”

V podobni stiski je še desetine slovenskih podjetniških družin iz Ljubljane in okolice. Večina je smučanje sicer že rezervirala, saj so do konca novembra upali na čudež, in sicer da bi bila ob zgodnji decembrski najavi prva vozila na voljo že januarja.

“Z najavo novega modela za sredino prihodnjega leta je Audi končno prekinil to agonijo, a hkrati je izpadlo, kot da so nam v posmeh čakali do zadnjega,” je pojasnila 38-letna odvetnica Slavica Žakelj, ki razmišlja, da bi za eno leto na lizing vzela BMW X3, da bi “tako nekako prebrodila to mučno obdobje, ki se vleče že od sredine lanskega leta.”